T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
VAN / ÇALDIRAN - Soğuksu Ortaokulu

TARİHÇEMİZ

Tarihçemiz

Okulumuz, 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde açılmıştır.2005 yılından önce köyümüzün merkezinde bulunan eski okulumuz 2 derslikli ve birleştirilmiş sınıfları bulunan ulaşım kolay bir okuldu. Ancak 2006 yılında yeni binamızın köyün dışında yapılması ile birlikte öğrenciler için ulaşım daha zor bir hale gelmiş fakat daha iyi şartlarda eğitim-öğretim görmeye başlamışlardır.

 

Okulumuz, Soğuksu Köyü´nde ve bağlı olan(Alakaya,Toprakseven,Başeğmez,Uzunyol,Gülizar ve Demircik) köylerdeki öğrenim çağında bulunan öğrencilere temel eğitim sağlanmaktadır.Taşımalı eğitimin yapıldığı okulumuz bünyesinde orta okulda 307 erkek öğrenci, 240 kız öğrenci olmak üzere toplam 547 öğrenci bulunmaktadır. Öğrenci sayısının artmasından dolayı 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında Soğuksu Köyü Sağlık Ocağı binasının bir katı da okulumuza tahsis edilmiş olup oluşturulan 4 sınıf ikili öğretim şeklinde toplam 8 şube olarak eğitim-öğretime devam etmektedir.  

 

Okulumuz, eğitim öğretimde yüksek kaliteyi hedeflemekle birlikte, öğrencileri sosyal aktiviteler yönünden de geliştirmeye çalışmaktadır. Okul-veli işbirliğine inanan bir anlayışla, faaliyetlerine devam eden okulumuz, bu konuda da oldukça büyük adımlar atmıştır. Okulumuza ulaşımın zor olması bizim için dezavantaj olsa da öğrencilerimizin daha iyi olanaklara kavuşmuş olması en büyük artımızdır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.11.2021 - Güncelleme: 10.11.2021 11:15 - Görüntülenme: 246
  Beğen | 0  kişi beğendi